Projekt OLIPOL zve na release party videospotů projektu Prostor pro spor

Zveme Vás na release party videospotů projektu Prostor pro spor, ve kterém Ústav politologie FF UK a organizace NESEHNUTÍ cílí na kultivaci sporů ve veřejné debatě. Spoty, ve kterých vystupuje právnička a feministka Šárka Homfray, fotbalista a rapper Tomáš Kučera nebo MMA bojovník Pavel “Salin” Salčák, představíme na tiskové konferenci.

Tomáš Kučera: „Když jsou správně nastavený mantinely, tak spor vyčistí vzduch, ale často na to není čas zůstane nenávist.”

Šárka Homfray: „Základem je vědět o čem spor vedeme a podle jakých pravidel.  Dobře vedený spor může být nástrojem nebo katalyzátorem společenské změny.”

Pavel Salčák: „Moje prostředí se může jevit jako velice konfliktní nebo násilné, ale celá ta komunita se zná, a proto se všichni k sobě chovají s respektem.”

Co s nimi? Nejde je nevidět, nestačí je odsouvat, nemůžeme jen poučovat své oponenty. Musíme je brát vážně. Spory jsou přirozenou součástí politiky. Dobré spory nás posouvají dál. Je třeba jim dát šanci, pravidla a prostor.

Říká to rapper a fotbalista Tomáš Kučera, právnička a feministka Šárka Homfray, MMA bojovník Pavel “Salin” Salčák.

Podporují tím projekt FF UK a Nesehnutí Prostor pro spor, který se snaží společenské spory přijímat, chápat a kultivovat.

#Radši si to vyříkejme je heslo, pod kterým probíhaly debaty a budou probíhat další kultivované spory např. v debatě o médiích a válce, o lidských právech a dalších.

Zveme Vás na odpolední release party a krátkou debatu kolem videospotů projektu Prostor pro spor. Projekt, jehož východiska týkající se „dobrých sporů“ a jeho plány představíme na tiskové konferenci za účasti všech tří protagonistů ve čtvrtek 29. 2. od 14:30 ve Skautském institutu na Staroměstském náměstí v Praze.

Harmonogram:
KDY: Ve čtvrtek 29 .02. 2024 od 14:15
KDE: Skautský institut, Staroměstské nám. 4/1, 110 00 Staré Město
PROGRAM RELEASE PARTY:
           
– 14:15: Úvod
            – 14:30: Tisková konference
            – 15:30: Debata
            – 16:15: DJ set

V případě zájmu Vás prosíme o potvrzení účasti na tiskové konferenci. Děkujeme.

Kontakt:
Marek Hadrbolec, Koordinátor mediální komunikace NESEHNUTÍ+420 777 524 944, marekh@nesehnuti.cz

Projekt Prostor pro spor je společný projekt Ústavu politologie FF UK a NESEHNUTÍ. Zkoumá kulturalizaci politiky a dopady společenské polarizace na měnící se pojetí lidských práv. V rámci projektu vyšla vzdělávací metodika na téma polarizace. Projekt je podpořen z Programu Lidská práva Norských fondů pod číslem LP-HRMGSA-026.