Výzva k podávání přihlášek do studentských vědeckých projektů pro rok 2023 z prostředků programu Specifického vysokoškolského výzkumu „Strategické regiony a jejich výzkum v současném světě.“

Rada SVV „Strategické regiony a jejich výzkum v současném světě“ vyhlašuje interní soutěž o podporu výzkumné a publikační činnosti studentů z kateder zapojených do tohoto projektu, tj. KBV, KJBS, KSES, KSI, ÚAS, ÚETN, ÚPOL, ÚVES. Soutěž je určena studentům doktorského a magisterského studia. O výsledcích rozhoduje Rada SVV.

V rámci programu máme možnost podpořit talentované studenty magisterského a zejména doktorského studia. Podpora formou stipendia se týká:

  • Doktorandů, kteří v letošním roce publikovali/budou publikovat vykazatelný výstup.
  • Doktorandů, kteří jsou vysoce talentovaní a jejich současný výzkum povede v nejbližší době k publikačním výstupům a vysoce kvalitním disertačním pracím.
  • V odůvodněných případech může podpora být udělena i studentům navazujícího magisterského studia.
  • Preferujeme vytvoření týmů pod vedením garanta, který reprezentuje doktorandy příslušného pracoviště v Radě SVV 7. Nevylučujeme ale ani individuální žádosti.

Pokud doktorand či student NMgr. požaduje odměnu za publikační výstup, je povinen specifikovat, co plánuje vydat (bibliografický údaj včetně stavu textu: rozpracováno – odevzdáno k recenznímu řízení, přijato k vydání – v tisku). Prosíme o specifikaci, kdy očekává vydání.

Pokud je podpora žádána na výzkum vedoucí k budoucímu publikačnímu výstupu nebo disertaci, je potřeba předložit název projektu, jeho popis a zdůvodnění, specifikovat účel financování a připojit jednoduchý rozpočet (cestovné, konferenční poplatky, publikační náklady…).

Prosíme připojit jméno garanta (představitele Rady SVV 7 za příslušné pracoviště), případně též školitele, který může být nominován na odměnu za vedení studentského projektu.

Žádosti, prosím, zašlete na e-mail stanislav.tumis@ff.cuni.cz. Termín odevzdání je posunut do 14. srpna 2023. O přidělení podpory rozhodne Rada SVV na svém dalším zasedání nejpozději v září 2023.